Your journey: home > faqs

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

 

Bij Meguiar's ontvangen we regelmatig dezelfde vragen. Daarom hebben wij de meest voorkomende vragen hieronder weergegeven in de hoop dat u gemakkelijk en snel een antwoord op uw vraag heeft.

V

  

A

"Wat is het verschil tussen een polish en een wax?"


Een polish is bedoeld om lak een diepe glans te geven. Autolak kan uitdrogen en een combinatie van oliën herstelt de lak en geeft de diepe glans. Een pure polish bevat geen schuurmiddelen, het geeft geen bescherming, maar voedt de lak voor het ultieme wet look effect.

 

V

A

 

 

"Wat is het verschil tussen onze consumenten en professionele producten?"

 

Onze professionele lijn is speciaal ontwikeld voor gebruik door professionals werkzaam in body shops. Hier maakt men gebruik van rotary machines. Deze machines werken op hoge toeren en training is vereist voordat men deze producten kan gebruiken i.c.m een rotary machine. Onze consumenten producten kunnen door iedereen gebruikt worden met een geweldig resultaat. De consumenten producten zijn ontwikkeld om met de hand aan te brengen of met een excentrische machine waardoor er geen kans bestaat dat u schade aan de lak toebrengt.

V
 

A

 

"Hoe lang moet het product drogen voordat ik het kan uitpoetsen?"


Waxproducten:
Al onze waxen moeten drogen voor afname. Wanneer geen product blijft kleven aan uw vinger (gewoonlijk zo’n 10 minuten afhankelijk van weersomstandigheden) is het het product klaar om afgenomen te worden. Er is geen maximale tijd voor het drogen van de wax voordat u deze afneemt. u kunt ervoor kiezen om de gehele auto te behandelen voordat u de wax afneemt

Polijstmiddel en verfcleaners:
Deze producten dienen allen afgenomen te worden voordat deze droog zijn. Zij dienen op relatief kleine oppervlaktes te worden opgebracht bijvoorbeeld een deur of paneel, en afgenomen te worden voordat u aan het volgende deel begint.

 

V

 

A

"Hoe lang houdt mijn waxbescherming?"

 

Dit verschilt voor elke gebruiker en hangt af van vele factoren zoals de leeftijd van uw auto, weersomstandigheden, hoeveelheid gereden kilometers, hoe vaak uw auto gewassen is, of uw auto bedekt is etc.

V 

 

 

A

"Wat kan ik het beste gebruiken om Meguiar’s producten mee op te brengen en te verwijderen?"

 

Het beste is om producten met een schuim (foam) applicator of Even Coat Applicator pad aan te brengen en met een 100% katoenen doek af te nemen. U kunt product ook aanbrengen met een terry doek en afnemen.

V 

 

A

"Wat is het verschil tussen Quik Detailer en Final Inspection?"

 

Final Inspection is oververfbaar. Dit geldt niet voor de Quik detailer maar is daarom perfect voor de consument.

V

  

A

"Hoe verwijder ik witte vlekken van mijn stootstrips en andere vinyl delen?"

 

Breng Meguiar's Ultimate Protectant, Natural Shine of Supreme Shine aan op het te behandelen oppervlak en verwijder overtollig product met een 100% katoenen doek of Supreme Shine Microfibre

 

V

  

A

"Wat kan ik het beste gebruiken om mijn velgen te reinigen?"

 

Onze Hot Rims G9524 is veilig op elk type velg. Licht metaal, meerdelige velgen en chrome velgen (dit zijn typen die andere velgenreinigers u afraden om te behandelen). Let op dat uw velgen koel zijn gedurende het opbrengen en grondig worden afgespoeld. Mogelijk hebt u een borstel nodig voor de hardnekkige vlekken en remstof.

V

 

A

"Wat is het verschil tussen ScratchX 2.0 en de Deep Crystal Paint Cleaner (Step 1)?"

 

ScratchX 2.0 is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van plaatselijke lichte krasjes. Deep Crystal Paint Cleaner verwijdert ook lichte swirls en krasjes maar is vooral bedoeld voor het gronding reinigen van de lak en het verwijderen van vervaging en oxidatie.

 

V

 

A

"Moet ik mijn auto opnieuw in de wax zetten na elke wasbeurt?"

 

Niet als u een goed autowasmiddel gebruikt. Alle Meguiar’s wasmiddelen (shampoos) verwijderen veilig vuil zonder de beschermde waxlaag te beschadigen. Venijnigere huiswasmiddelen tasten polijst en waxlaag aan, die de beschermingsduur van de wax aanmerkelijk verkort.

V

 

 

A

"Kunnen Meguiar's producten gebruikt worden op de beschermende coating die een dealer heeft aangebracht?"

 

Onze producten zijn geschikt voor alle huidige verfbeschermingssystemen die uw dealer gebruikt, met dit in gedachten kunt u onze producten met een gerust hart gebruiken.

V

 

A

"Wat zijn de voordelen van het gebruik van de Wash Mitt?"

 

In het wasprocess van de auto is het voorkomen van swirls en krasjes het gesprek van de dag. De Wash Mitt voorkomt dat er tijdens het wassen swirls en krasjes ontstaan. Een normale spons wordt vuil en het vuil blijft in de spons zitten. Hierdoor ontstaan krasjes en swirls tijdens het wassen van de auto. De Wash Mitt is van speciaal materiaal dat dit vuil opneemt waardoor niet in aanraking komt met uw lak. Gebruik bij het wassen van de auto altijd veel water en spoel de Wash Mitt regelmatig uit. Gebruik ook de Meguiar's Gritt Guard zodat vuil altijd op de bodem van uw emmer blijft liggen en krassen voorkomt.

 

V

 

A

"Hoeveel product moet ik aanbrengen?"

 

Als u een cleaner, polish of wax aanbrengt, denk dan aan de hoeveelheid die u zou gebruiken bij een huidsverzorgingsproduct. U hoeft slechts aan te brengen wat het oppervlak kan opnemen, een dunne laag is dus voldoende. Alles wat u teveel aanbrengt zal u verwijderen als overtollig product wat zonde van het product is. U zult merken dat u weinig product nodig heeft voor het gewenste resultaat.

V

  

A

"Zijn alle soorten doeken te gebruiken voor het verwijderen van residu?"

 

Voor alle Meguiar’s producten raden we een 100% katoenen doek of een hoogpolige Microfiber aan voor het verwijderen van productresten. Deze absorberen meer dan een normale doek en daardoor is oppervlak sneller streepvrij en bent u sneller klaar. Het risico op krassen, ontstaan door vuilresten die niet goed verwijderd zijn, wordt door het gebruik van een katoenen doek of Microfiber verminderd.

V

 

A

"Waar wordt Quik Clay voor gebruikt?"

 

Haal uw vingers na het wassen en drogen over uw verf. Het is waarschijnlijk dat u oneffenheden voelt. Dit is vervuiling die aan uw verf is vastgehecht en niet met wassen alleen kan worden verwijderd. Voorbeelden hiervan zijn boomsap, vogelpoepresten, industriele neerslag of zelfs verfoverspray. Quik Clay is ontworpen als de perfecte methode om deze oneffenheden veilig te verwijderen. Neem een derde of de helft van de klei en kneedt deze tot een pannekoekje. Sproei de Quik Detailer op het vervuilde oppervlak en wrijf met de klei over de vloeistof. De vervuiling zal aan de niet-schurende klei blijven plakken en het verfoppervlakt zo glad als een spiegel achterlaten.

V

 

A

"Zal ScratchX 2.0 mijn kras verwijderen?"

 

ScratchX is speciaal ontwikkeld om krassen met de hand te verwijderen. Als de kras te diep in de lak zit en wanneer deze voelbaar is met uw nagel dan zal de kras waarschijnlijk alleen door een professional verwijderd kunnen worden.

V

 

A

"Hoe vaak moet ik een paint cleaner gebruiken?"

 

Het is belangrijk dat u minstens eenmaal per jaar uw lak diep reinigt. Hierdoor verwijdert u tijdig lichte oxidatie, lichte vervaging en ander diepliggend vuil. Na het gebruik van de Deep Crystal Paint Cleaner, gevolgd door het aanbrengen van een polish en een wax zal uw auto diep glanzen.